Jsem na sebe pyšná aneb "zásady" které se snažím dodržovat ...

19:54:00 Unknown 14 Comments

Jak většina z vás ví, tak jsem si pro tento rok dala předsevzetí "Challenge 2014", které se týká zdravého životního stylu - především zhubnutí. Nechci nic zakřiknout, ale jsem na sebe velice pyšná ! Doufám, že mi tohle nadšení a pevná vůle dlouho vydrží.  Toto je spíše povídací článek, co mám vše na srdci.





V pátek jsme byla s přáteli v baru. Navečeřela jsem se doma, aby mě nic nelákalo a v plánu jsem měla pouze jednu skleničku vína a po té jenom vodu. Panákovalo se, pilo se, jedlo se... musím říct, že bych si nejradši dala nějaké z těch jídel a k tomu moje oblíbené Mojito, ale nutkání nebylo tak šílené a vše proběhlo v pořádku (až jsem se divila, byla jsem ze sebe nadšená jak jsem to zvládla až si kamarádi si mysleli, že jsem v očekávání a podezírali mne, že i ve skleničce od vína mám vodu), ano opravdu to jde! Prosím pokud jste někdo ve stejné situaci jako já a snažíte se zhubnout, nevyhýbejte se společenskému životu ! Momentálně se snažím vyhnout kávě (jedna z mnohých věcí:)) nahrazuju jí zeleným čajem, a tak když jdete s kamarádkou na "Kávu" neznamená to nutně, že si jí musíte dát a ktomu kus dortu (to pro mě byla dříve klasika, kafe bez zakusku ?!).  Teď si dám čaj a k tomu ještě neperlivou vodu, ale jednou za týden si kávu ráda s chutí dám (samozřejmě bez cukru)

Aplikace, ve které si zaznamenávám pokroky...

Snažím se myslet na to jak budu vypadat za 6 měsíců (lééééto), když vypustím všechno to mlsání, večerní přejídání a nezdravé jídlo. Inspiruji se různýma fotkama z  Tumblr, kde je hodně "fitspa" a "before & after" (viz. foto pod tímto odstavcem - ta holka mě dostává, ikdyby to bylo během roku a né 5-ti měsíců). Když to zvládli jiní tak proč ne já! Také se těším jak mi sedne, většina oblečení a nebudu se muset zabývat střihy, které mě zakrejou bříško, zadeček a stehna. Další věc, která mě motivuje je aplikace Withings, kde si zaznamenávám Kg a %tuku, a také vidím aktuální BMI a normu, ve které bych se měla pohybovat. Tučná, plynulá tyrkysová čára znamená kolik bych měla mít aktuálně váhu a "tečkovaná" čára jsou moje průběžné záznami váhy. Čárkovaná tyrkysová čára znamená optimální váhu, která je vypočítaná aplikací.

Tumblr : toto je 5-ti měsíční výsledek původně 80kg -> 48kg



Nic se nesmí přeháňět aneb vše s mírou!
Pstroužci - na citrónech s bylinkami
Už jsem zkoušela spoustu diet, ale u většiny bylo dokonce zakázáno se hýbat a měla jsem jí po chvíli plný zuby nebo jsem byla tak vyčerpaná, že jsem nevyšla ani patro a zatmívalo se mi před očima. (mléčná, ovocná, dieta modelek, Atkinsonova, Keto dieta)
Opravdu není nad to jíst zdravé věci (salát, zeleninu, ovoce, pečivo s vysokým obsahem vlákniny ...) a hýbat se, opravdu to dělá hodně! Avšak nejsem pro úplně odříkání se, jelikož u mě vždycky nadešel čas, kdy jsem si to začala šíleným způsobem vynahrazovat. 



Můj tip: pokud máte opravdu šílené chutě piště si na co to je. Pak si jednou za týden dopoledne zhřeště, jedním z vypsaných jídel, na které vás chuť nepřešla. Nebo pokud váš přítel jí opravdu něco, co vám trhá srdce :)), tak si od něj dejte jedno sousto! 
Např.: Dostali jsme vynikajicí bábovku, která úžasně voněla a vypadala. Jeden "plátek" jsem si dala o víkendu k snídani(místo snídaně), uspokojila jsem své chuťové buňky a myslím, že se mi i psychicky ulevilo, že jsem si dala něco co nesmím a od té doby jsem zatím neměla tak hrozné nutkání, že mi něco schází :)


Moje zásady

- nepít kafe
- začít den sklenicí vody
- vypít min. 2l tekutin
-  1x za den multivitamínový doplněk
- snažit se cvičit obden
- nejíst sladké (čokoláda, cukrovinky, zákusky ..)
- nejíst slané typu brambůrky, křupky, arašídy ...
- když zhřešit, tak dopoledne
- nevážit se každý den
- žádný fastfood (ani mi neschází, teda kromě Bageterie Boulevard, pokud jí berete jako fastfood :)

You Might Also Like

14 komentářů:

  1. Páni, ta rozdílová fotka je úžasná!
    docela ti závidím, že máš tolik síly se tak hlídat, já to dřív sice taky dělala, ale teď se už rok nemůžu zkrotit:D:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takovou fázi jsem právě taky měla a užívala jsem si až až :)

      Vymazat
  2. No tak ta fotka mě fakt dostala, jenže tohle bych já nikdy nedokázala :(
    Ty tvé zásady mě hodně zaujaly, asi to zkusím také :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to koukala snad 10minut a říkala si jestli je to možné :D
      To jsem ráda :)

      Vymazat
  3. tak ten rozdiel,to je šupa!!!! veľké wow a obdiv pre teba :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale stále je předemnou kus cesty a doufám, že se nezklamu :)

      Vymazat
  4. Tohle je super článek, držím Ti palce! A ty zásady, ty máš úplně skvělé! :))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní článek, díky za něj. Slečně na fotce se to vážně skvěle podařilo a věřím, že i tobě se podaří dosáhnout svého vysněného cíle. Taky bojuju, ale zatím jen tak nějak laxně, je mi teď pořád nějak špatně, takže jím-nejím, necvičím, chjo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za podporu ! Tak ať ti je hlavně nejdřív dobře :) a pak to půjde

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Držím ti palce, aby ti to odhodlání vydrželo. Miluju before&after fotky a tahle je jedna z nejvíce motivujících.
    x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá, děkuji moc za podporu. B&A jsou mojí motivací ...

      Vymazat