Jak pečuju o své obočí

16:24:00 Unknown 13 Comments

Když nadešel čas, abych si už začala uprvavovat obočí, ujala se toho moje starší sestřička :) A krásně mi ho upravila. Po čase už jsme nebydleli spolu a měla jsem ho nastarosti jenom já sama. No a samozřejmě nastala pohroma. 

Jednoho krásného dne jsem trhala a trhala až jsem z obočí měla uzounké čárky ! Pořád jsem na něm viděla chyby a pořád se zužovalo a zužovalo a ještě jsem si myslela že je to potřeba tady a tady až to prostě zašlo daleko, ale naštěstí to bylo "nositelný". Na začátku jsem měla zub, který přecházel do tenké "žížaly". Mamka mě pak začala pravidelně brát ke kosmetičce a na obočí jsem pěkně dlouho nesáhla a ani si nepamatuju, že by mi to dělalo velký problém nebo bych měla nějaké nutkání.
Pomocné linky k úpravě obočí

Ke konci střední školy jsem si zavedla takový rituál. Jednou za čas, když už se mi moje obočí vymkne kontrole a je hodně zarostlé (protože jsem lína), tak jdu do Yves Rocher na vytrhání, kde se o mě slečny pěkně postarají a dají vše dopořádku a určí tomu správný tvar. Pak zase nějaké měsíce udržuju tvar obočí sama a až mě to zase přestane bavit nebo nemám čas, tak zaběhnu k holkám na pořádnou renovaci :)

Jak postupuju při úpravě obočí?
- Pokuj jde jen o pár "chlupů", tak jednoduše vemu pinzetu tamponek s pleťovou vodou a u zrcadla vytrhnu přebytečné obočí.


- Když už je to zaneřáděnější, tak:
  1. Otřu obočí pleťovou vodou.
  2. Vyčešu kartáčkem na řasy obočí směrem nahoru. (lépe se mi určuje spodní hranice obočí)
  3. Vezmu bílou kajalovou tužku a naznačím si tvar obočí (pokud budu vytrhávat, danou hranici nepřekračuju a trhám chloupky včetně těch, co jsou na bílé lince, tím předejdu nekonečnému vytrhávání) šířku a výšku - řidím se obrázkem viz. nahoře, a tvar si nakreslím podle sebe jak jsem zvyklá.
  4. Pak už jen v klidu vytrhávám.
  5. Nakonec zklidním pleťovou vodou.


You Might Also Like

13 komentářů:

  1. Taky jsem to tak dřív měla, tenká čarka:D sama nechápu co jsem na tom viděla, každopádně konečně mi obočí dorostlo a já vypadám normálně :D:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojda projížděla jsem tvůj blog a nadchlo mě hubnutí. Jak to jde dál ? :) Chci se zeptat jak děláš ten puding ? a nemohla by si sem dát třeba jídelníček jaký máš na týden a třeba nějaké cviky (video)? :)))) Děkuji K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj K. :) !
      Tak to jsem ráda, že jsi našla něco, co tě tu nadchlo. Jelikož jsem zase onemocněla a pak přišly rodinné problémy a ted další zařizování, tak hubnutí jsem bohužel nestíhala a spíše ulehla dopostele (stihnout bych mohla, ale svalila jsem se na gauč a ve volnu jsem byla ráda, že udělám nějaký domácí práce, zahrádku atd.). Váhu mám pořád stejnou, zase se do toho od víkendu opřu, takže se můžeš těšit na další články !
      Puding dělám normálně z pytlíku od Dr. Oetker s polotučným mlékem, bez cukru, maximálně lžičku cukru - podle návodu na sáčku až na ten cukr :)
      Vzorový jídelníček přidám, cviky můžu taky :)

      Vymazat
    2. Ahoj tak to by bylo fajn. :) jsem zvedava na ten jídelníček a ty cviky.. ja furt nevim co jist ke svace nebo kdyz mam hlad. A ten pudink je uplne ten klasickej? A davas si ho ke svace? :) diky K.

      Vymazat
    3. Vše uvidiš v jidelníčkách jak jsem to dělala já, ale je dobrý sebou mít nějaké jablko nebo musli tyčinku, když tě přepadne hlad nebo chuť. Uplně klasickej vanilkovej, a davala jsem si ho ke svače a i podle jednoho jidelničku od Tracy Anderson 5x denně po malých porcích(ale ne každý den!), ale ona me specialni jidelniček, taky přidam - vše napíšu ve článku :)

      Vymazat
  3. Já si nikdy obočí sama neupravovala, vždy se o to jen pokusím, ale prostě mi to samotné nejde, takže toho vždy hned nechám a raději se svěřuji odbornici :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je to skvělý způsob o sebe nechat pečovat ! :)

      Vymazat
    2. Tý jo to jsem nevěděla, že Yves Rocher dělají tak to kosmetiku. A to se objednáváš ? a chodíš i na celkovou nebo jen na obočí? a jak jsou na tom z cenami ??

      Kája

      Vymazat
    3. Ano jak které obchody, některé mají vzádu pečující kosmetickou místnost pro klientky. Neobjednávám se a proto mi to vyhovuje, že když zrovna potřebuju tak si tam vlítnu, ale někdy si třeba musím jít projít obchody a vrátit se až dopečují o klientku, která tam už byla :) Co se týče ceny je to tam dražší, ale já to za tu rychlost a kvalitu ráda dám. Dříve to bylo 90Kč teď je to za 110Kč a chodím k nim jenom na obočí, zatím jsem jinou službu nevyzkoušela.

      Vymazat
  4. Máš krásné obočí! Já jsem hrozně líná si ho vytrhávat :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já taky, ale udělala jsem, alespoň nějaký kompromis, který mi vyhovouje. Někdy mi ho i vytrhá mamka :))

      Vymazat
  5. Já jsem zkoušela malovat, ale není to ono. Tak asi zkusím vláskování. Něco jsem si o tom přečetla tady https://www.permanent-makeup-praha.cz/blog/. Máte zkušenost? Docela mě to láká...i to, že to dlouho vydrží.

    OdpovědětVymazat