review : kávovar Tassimo

15:24:00 Unknown 15 Comments


Tak tenhle kávovar jsem si hrozně přála ! Dříve jsme měli Dolce Gusto, ale hledala jsem něco nového, jiného, lepšího až jsem narazila na kávovar Tassimo. Nakonec jsme ho dostali jako dárek :)



TASSIMO FIDELIA+ (T65)


Proč se mi vůbec zalíbil ? 
Mohla jsem porovnávat jenom s kávovarem Dolce Gusto a s dalšími kávovary jsem mohla srovnávat jenom podle internetového popisu a recenzí.
 Hned se mi zalíbilo, že všechny typy kávovarů Tassimo mají funkci - "přesného dávkování vody" podle toho jak by to mělo být správně, takže všechny kávovary jsou plně automatické jenom jedním stisknutím tlačítka.  Jak je to možné? Tihle kávový broučci totiž umí číst :D Ano, každá kapsle má na sobě čárový kód, který určuje poměr nápoje. 
Je to fantastická funkce. U dřívějšího kávovaru jsem měla nápoj často hodně vodový nebo příliš silný, prostě jsem se musela hodně soustředit a odměřovat, abych se přesně trefila v dávkování. Ano nové kávovary od Dolce Gusto už tuto funkci mají, ale jen u "lepších verzí" a "za příplatek".

Dalším plusem pro mě byl Automatický program čištění a odvápnění, Upozornění, že dochází vodaFiltrační systém Brita.


Pak má samozřejmě tento přístroj další vychytávky jako - osvětlení stojanu na šálky, nastavitelný stojan na šálky, český jazyk ...

 Takže funkce výrobku se většinou vyhledáte na internetu či vám je sdělí v obchodě, ale další věc, kterou se většinou dozvíte na 100%  až doma je chuť kávy (pokud nenarazíte na ochutnávky v obchodě).
 No a musím říct, že tak výbornou chuť jsem opravdu nečekala. Je opravdu pro mě téměř totožná jako z profesionálních kávovaru, které mají v kavárnách. Opravdu lahodná kávová chuť.
Takže za mě ano DOPORUČUJI ! :)

A na chuť rozhodně přijdou i ti, co nepijí kafe. Mužou si vybrat z dalších variací čajů, čokolády Milka a kakaa.

Co se týče rychlosti a hlučnosti se můžete podívat na video a sami posoudit. Obě dvě kritéria mi přijdou v pořádku a přijatelná.



Připravila jsem pro vás na youtubu krátké video o našem kávovaru. Ve videu uvidíte jak kávovar pracuje  a jak vypadá :)



 

Kapsle
Kapsle v krabičkách


Nastavitelný stojan




E-shop Tassimo
Oficiální stránky Tassimo

You Might Also Like

15 komentářů:

  1. Vypadá teda hodně dobře:)
    Já mám doma klasický kávovar Dolce Gusto a i když si vše musím hlídat sama ,tak jsem spokojená. Naštěstí mám asi dobrý odhad a vše mám vždy přiměřeně stejně:) Bez kávovaru už bych fungovat nemohla, je to výborný společník na zimní dny a volné chvilky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dokud se nám Dolce Gusto nerozbilo, tak bych byla i přesto vše spokojená, ale několikrát se nám rozbil jen vrčel a nic jiného nedělal, pak jsme ho nějak proštouchli a protáhli octovou vodou, ale nakonec se mu to stalo osudným :)

      Souhlas, bez kávovaru už ani ránu :)

      Vymazat
  2. Hned bych si jednu kávičku dala!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. mniam! :)) mniam

    www.thegrisgirl.blogspot.com.es

    OdpovědětVymazat
  4. ten je výborný , a myslím že i dobrá věc :)) přítelovo maminka má taky ale nevím značku ale taky něco lepšího :)) a to Latte s toho miluji uplňě nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  5. mm, tá milka :)
    http://strayalley.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna po Vánocích jsem koukala na internetu na podobný...asi začnu šetřit a kávovar si pořídím, protože pak to kafe dostane zase úplně jiný rozměr než rozpustné :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle kávovary miluju, doma máme Dolce Gusto a prostě ty příchutě mnaaam! Tenhle vypadá taky skvěle! Je to jako mít Starbucks doma :))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ach ach, závidím... Ale protože přítel kafe nepije přijde mi sobecké kupovat si kávovar jen kvůli sobě... Nicméně se před narozeninami asi o něm začnu nenápadně zmiňovat a budu doufat, že někdo pochopí :-))

    LuLu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj přítel kávu taky moc nepije :) Takže pro něj mám čokoládu, kakao a čaje. Ale když už tak si dá např. karamelové Latte ...

      Vymazat
  9. Umí dobrou kávu, i když o stupeň víc mi chutná z dolce gusta :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  10. Milka je výborná, lepši než nesquik od dolce gusta :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky moc za tuto suprovou review... My také uvažujeme o koupi buďto tohoto, nebo jemu podobného kávovaru, ale jsme docela dost na vážkách s tím, jestli si vzít tento nebo nějaký jiný... K Vánocům jsme dostali ke kávě tyto filtry a chtěla bych se zeptat, zda netušíš, jestli k němu pasují :-) pokud ano, je výběr asi jasný...

    OdpovědětVymazat
  12. Tassimo jsem měl dlouho, pak jsem vyzkoušel Dolce Gusto a pak ještě něco od Tchiba. Ale nakonec jsem si říkal, že nejlepší kafe vám udělají profi kávovary, takže jsem sáhnul do kasičky a pořídil si domů profesionální kávovar, který využívají i baristé přímo z povolání. A ten výsledek fakt stojí za to! :)

    OdpovědětVymazat