Recept: (vánoční) Ježečci ...
Jak jsem slíbila, tak přidávám recept na "Ježečky" , já z nich udělala vánoční, ale rozhodně se hodí pro každou příležitost.
Těsto:
Na "dekoraci":
- kokos
- 50g čokolády na vaření
- 100g másla (nemusí se použít celá gramáž)
- ořechy(vlašské, lískové..)/ sušené ovoce...
Jak na věc:
Všechny přísady na těsto (máslo, mouka, cukr, vejce) si dáme do mísy a vypracujeme z nich těsto.
Předehřejeme si troubu na 160°C, připravíme plech s pečícím papírem.
A jdeme na tvoření tělíček ježků. Vždy si části těsta odkrajuji lžičkou, abych měla alespoň trochu stejnou velikost. Takže odkrojíme lžičkou kousek těsta vložíme do něj vybranou náplň a v dlaních vytvoříme kuličku. Po té prsty vymodeluju zvednutý čumáček (dělám je trochu výše, jelikož se těsto při pečení trochu rozleje a tím pádem čumáčky klesnou). Jakmile máme vyskládaný plech tělíčky dáme je na 15minut (160°C) péci do trouby dokud ježci nezrůžoví (ctěte vlastní zkušenosti s troubou). Po vytažení z trouby je necháme vychladnout.
Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni, přidáme trochu másla (ne ihned celých 100g, ale postupně, aby se čokoláda nepřipekla a nebo naopak nebyla moc řidká). Tělo ježka potřu čokoladou a ihned posypu připraveným kokosem, aby do čokolády pěkně zaschnul a nepadal. Jakmile dotřu všechny "zadečky" vrhám se na očíčka a čumáčky, tak že si vezmu špějli nebo párátko a namočím si jej do čokolády a "ťupám" oči a čumák.
Takto hotové ježky nechám na lince uschnout a schovám do krabice uležet, pak jsou ještě lepší a nebo můžete ihned podávát.
Dobrou chuť
No vypadá to super :)
OdpovědětVymazatTo jsem rada :)
VymazatMňam, to musí byť chutné! Určite niekedy vyskúšam :-).
OdpovědětVymazatVšem co přišli na nǎvstevu chutnali:)
VymazatKrásné, určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDěkuji, tak pak dej vědet :)
VymazatĎakujem za recept, cez víkend sa do toho pustím a potom ti dám vedieť, ako to dopadlo. :-)
OdpovědětVymazathttp://liveinfoxworld.blogspot.com/
Dej :) budu se těšit
Vymazat