Trip: Ještěd

17:44:00 Unknown 1 Comments

Jelikož jsme se s mou soulmade friend daly do hubnutí/nového životního stylu (asi na stý pokus se nám to podařilo a zatím se držíme)  a chytlo nás to, tak jsme si vyjely na výlet. Mezi finalisty, které jsme chtěly poctít naší návštěvou byla Sněžka a Ještěd. Nechaly jsme rozhodnout korunu, kam se vydáme. A  tak jak napovídá nadpis vyhrál Ještěd.


Den před tím jsme si připravily trasu. kudy, jak , čím a jak daleko - pojedeme, zaparkujeme, kolik ujdeme :D nooo a nakonec jsme dojely na jiný parkoviště a šly jinou cestou. Takže ať žije naše krásné plánování. Počasí nám krásně vyšlo, ikdyž celý týden strašili s bouřkama, ale až na chvilinku, kterou jsme proseděly vy restauraci a byla mlha, jsme měly krásně. 







Cesta nahorů nás pěkně pálila na hrudníku. Ale s přestávkama jsme vše zvlády a byly na sebe pyšné, ikdyž jsme po kamenité stezce narazily na běžce, který vše zvládal levou zadní. Okolo cesty bylo obsypané borůvčí a s naší nízkosacharidovou dietou jsme jim mohly jen zamávat a mlsně koukat.
Když jsme dorazili k hotelu Ještěd, začalo foukat a spadla mlha. Tak jsme zalezly do restaurace, kde jsme se odměnily kávou, flákotou masa a fazolkama se slaninou. Maso bylo trošku "suší", ale jinak výborné.








Cestou dolů jsme vyrazily trasou po silnici a když jsme nemohly kecat cestou nahorů, protože jsme potřebovaly prostor na popadnutí dechu, tak jsme si to cestou dolů a v autě vynahradily. Závěrem tedy doporučuji navštívit. Kdo nerad chodí po vlastních může se nechat vyvézt lanovkou nebo autem/motorkou/kolem po krásné silnici až k vrcholku Ještědu.... nebo si to jen tak v klídku vyběhnout :))






You Might Also Like

1 komentář: