video recept: Domácí Džem

18:48:00 Unknown 9 Comments

Jelikož je období, kdy na zahrádce zrají jahody, třešně a další ovoce, tak jsem tu s dalším video receptem a tím je džem. Je to základní recept, který je velmi jednoduchý.




ingredience:
- 1kg ovoce (v mém případě jahody, třešně ...)
-500 g želírovacího cukru

postup:

Ovoce nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme ovoce s želírovacím cukrem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme minimálně 7 minut. Případnou pěnu odebereme. Provedeme zkoušku "tuhosti" :) 1 - 2 lžičky džemu dáme na talířek, necháme vychladnout. (správně by měl vzorek na talířku ztuhnout). Po té naplníme sklenice a otočíme je na 5 minut dnem vzhůru. 




tip: můžete si udělat i džem ze dvou druhů ovoce např.: 500g jahod a 500g třešní a budete mít jahodovo třešňoví džem

Já jsem si i vytvořila vlastní etikety. Změřila jsem si slenice a vytvořila v počítači, vytiskla a vymalovala specialníma fixama.

Sklenice. Já jsem koupila sklenice v tescu. Doporučuji menší než mám já, protože po otevření džemu bude větší práce ho snís :) a tím předejít zkažení. V košíku jsem měla malé sklenice, ale neměli na ně víčka. Nejlepší sklenice jsou od jogurtů, přesnídávek, oliv atd. a hlavně se víčka lépe zavírají a nemusíte na ně mít speciální zavírací udělátka, ale jelikož jich mám málo tak jsem musela koupit tyhle. Takže do příštího roku našetřím spooooustu sklenic od přesnídávek a jogurtů :D nic jiného jíst nebudeme ! A je to...



darek pro mamku v malé sklenici od přenídávky - DOPORUČUJU :)






You Might Also Like

9 komentářů:

  1. Ahoj, recept bohužel nevyužiju, ale třešně potřebuju zužitkovat - co nejrychleji..
    Mohla bych tě poprosit o recept na bublaninu z minulého článku? Klidně i sem do komentářů, krásně ti naběhla, já zkoušela už dva typy receptů a takhle pěknou ji nemám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je recept. A pokud nevíš, co s třešněmi, tak bude ještě video recept na kompot :)

      Ingredience: 1 sáček vanilkového cukru a 1 sáček prášku do pečiva, 2 vejce, 1hrnek mléka, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky ( já dala 1 hrnek polohrubé mouky a 1 hrnek proteinového prášku:)), půl hrnku oleje, cca 400-500g třešní, cukr moučka na posypání.
      Do mouky jsem přidala všechny ostatní ingredience a vše promíchala. Těsto jsem vylila na vymazaný a vysypaný plech a dala do předehřáte trouby na 175C a pekla dozlatova cca 30 minut – vždy zkouším špějlí jestli je vše ok nebo jestli to ještě chvilku chce :)

      Vymazat
    2. Děkuju, ale asi to udělal ten prášek (který nemám), protože já pro nadýchanost šlehala i bílek a žloutky zvlášť a nic...
      Kompot by jako marmeládu tady taky nikdo nejedl, tak budu hledat recept dál..

      Vymazat
    3. No já ji takhle dělám pokaždý jen s moukou, ted teprve poprvé s proteinovým práškem, ale vždycky mi takhle naběhla :) myslím, že je to tím práškem do pečiva jak bublanina naběhne :)

      Vymazat
  2. Vyzerá to super :)
    prosím kedy bude vyhlásenie Giveaway ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Včera jsem si vše přepsala do excelu, zkontrolovala, abych někoho o nějaký ten lísteček neochudila, dnes vytisknu vystříhám a vylosuju a zítra zveřejním :) Omlouvám se za čekání mám toho teď moc :) v pondělí budu odesílat poštou k výherkyním !

      Vymazat
  3. Super návod, škoda že jamy/džemy :D nejím

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat