Jak jsem k tetování přišla ...

2:37:00 Unknown 31 Comments

 O tetování jsem přemýšlela hodně dlouhou dobu. Vždy jsem chtěla, aby to pro mě mělo hlubší význam... A když jsem se jednou s kamarádkou (která již měla více tetování) bavila o tom, že bych do tetování šla, ale chci, aby bylo smysluplné, tak jsme nad vínem započaly debatu, která nás dovedla k činu. Byly jsme dvě a tak jsme chtěly, aby nás něco spojovalo a mělo to i další význam... Vymyslely jsme klíč a klícku. Uběhlo pár měsíců jiné lepší nápady nepřišly a seděly jsme s třetí kamarádkou, které jsme náš nápad přetlumočily a ona se k nám přidala (ptáček) a vyšel nám z toho krásný smysluplný celek. A protože je to žena činu, objednala nás k tatérovi a během 14dní jsme šly na věc! 


 Bylo úterý 26.11.2013 a každá z nás měla vybraný obrázek z internetu. Když jsme přišly byl pro nás připraven návrh. Návrh, který vytvořil tatér tak, aby všechny tři "obrazce" byly ve stejném stylu. Musím říct, že jsem se ohromě zalekla, protože jsem tam šla připravená s tímto tetováním. Chtěla jsem něco malého, nevýrazného. Tak jsme si trochu s tatérem vyměnily názory :) a já si tvrdohlavě stála za svým přinešeným tetováním, ale během toho, co byla tetovaná klícka jsem si to rozmyslela, jelikož klíč hezky srdíčkem na jeho konci zapadal do klece. Došlo mi, že to bude mít svůj smysl, ale nechala jsem si originál od tatéra zmenšit na polovinu jelikož jsem opravdu na takovou velikost nebyla připravena a rychle vymyslela nové místo, na kterém to ihned nebude vidět. 
Popravdě?! ... Jsem se neskutečně bála (možná i proto jsem si původně vybrala malé tetováni). Jakékoliv přirovnání jsem si nedokázala představit.... A výsledek = radši bych se nechala tetovat než mít migrénu...ano čtete dobře :) Jen mi vstávaly chlupy na rukou z toho pocitu, který vytvářela jehla při dotyku s kůží a někdy mi cuknul koutek. 

A jaký má pro mě význam tento klíč ? 
Je to klíč ke klícce; věc, která může dát svobodu, ale i sebrat ji; svoboda; vše má nějaké řešení; klíč k mému srdci; klíč, který dává všemu smysl; má mi připomínat, že nemám ztrácet naději; statečnost ....



You Might Also Like

31 komentářů:

  1. Hi nicole
    these tattoos are gorgeous
    I posted a new look, I'd love to know your opinion
    would you like to pass from my blog?
    tr3ndygirl.com
    kiss

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké tetování jste si nechali udělat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc hezky, takové krásné symboly :)) . Děkuji Ti za milý komentář na mém blogu, ráda jsem se stala Tvou pravidelnou čtenářkou :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, že jsi zavítala na můj blog, také jsem se stala tvojí pravidelnou čtenářkou a bude mi to dělat radost :)

      Vymazat
  4. Wow :) máš pravdu.. je to jako droga,měla jsem první kerku,pak jsem šla ba druhý a teď jdu na třetí a myslím si že to nebude poslední tetování. Budu tě moc ráda sledovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá na další tetování jaké budeš mít :) Viděla jsem, že máš peříčko a hvězdičky moc hezká tetování !

      Vymazat
  5. Moc pěkné tetování. Já žádné nemám, ale kdybych ho měla mít dala bych si něco co by mě spojovalo třeba s mým budoucím manželem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já mám z těhlech spojení s partnerama strach pokud je to tetování se jmenem druhého či iniciály... :)

      Vymazat
  6. Úžasné, i já už se roky chystám, mám i promyšlený návrh, ale pořád ne a ne se definitivně odhodlat... :)
    www.thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co to bude za tetování ? Však ono až to přijde tak to bude :)

      Vymazat
    2. Jsem narozená ve znamení blíženců, takže bych ráda na zadní část ramene obličej s částí trupu a rukou, které v ruce drží zrcátko a v něm opět ten obličej... :) špatně se to popisuje, ale v hlavě to mám přesně vyobrazené. :)

      Vymazat
    3. jééé já jsem taky blíženec, myslím si, že je to krásný nápad a pokud bude šikovný tatér tak ti to i krásně vyobrazí a přichystá

      Vymazat
  7. Krááása :3 A ikdyž tetovaná nejsem, tomu přirovnání s migrénou věřím. Mívala jsem migrénové stavy takové, že jsem z bolesti zvracela a ikdyž jsem byla vzhůru, nebyla jsem schopná normálně myslet a komunikovat - spíše jako by člověk byl náměsíčný.. No a ta bolest při takovém extra stavu je tak šílená, že jsem si vždycky raději přála umřít než to snášet (to bych mě u ničeho jiného opravdu ani napadnout nemohlo..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova ! :D Vždycky bych radši umřela, když mám migrénu. Děkuji

      Vymazat
  8. Tak to je hodně pěkné :-) Já o tetování přemýšlím také dlouho, ale stejně jako ty, chci něco malého, významného a něco, co neni jen tak :-) nějk moc nevyznávám potetovaná těla jen tak pro nic za nic :-) ale samozřejmě nikoho nezavrhuju, je to jejich tělo a jejich volba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Soulasím, je to samozřejmě každýho věc :) ale je pěkný když k tomu má člověk příběh a musím říct že někomu takové ty rukávy z tetování opravdu sluší.

      Vymazat
  9. Oh wow, lovely :) I want one too!

    Do you want my fashion illustration of your favourite outfit? Enter art-giveaway on http://stardustandroses.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you. I am in and I want win ! :D

      nicolexs.blogspot.cz

      Vymazat
  10. Skvele;) me trvalo snad rok nez jsem se odhodlala jit take na tetovani)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/12/slim-t-shirt-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to bylo také delší proces a velky krok :)

      Vymazat
  11. Pěkné tetování, taky jedno mám a už se chystám na další :)
    Možná ho i někdy postnu na blog..

    www.bysharka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak to bych ráda viděla nebo alespon věděla co máš a na jaký další motiv se chystáš ?:)

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkný motivy. :) Já jsem dlouho přemýšlel, co chci mít na těle. Věděl jsem jen to, že tetování chci, na druhou stranu ale nechci nic katalogovýho. Hodně se mi líbí geometrie. Až jsem do toho nedávno prásknul a nechal jsem si udělat na předloktí trojúhelník a na patu znak "peace". Prostě jen dvě takový drobný blbosti, který mě baví a uvidíme, co bdue dál. Jen byl teda problém najít salon, ale nakonec hledání fráze Praha tetování pomohlo a našel jsem. :)

    OdpovědětVymazat